Napadač iz Teksasa je otpušteni vojnik, zlostavljač supruge i djeteta

Radiosarajevo.ba
Napadač iz Teksasa je otpušteni vojnik, zlostavljač supruge i djeteta
Američki mediji otkrili su identitet ubice koji je u u nedjelju ujutro u malom gradiću pokraj San Antonija u Teksasu sa s vatrenim oružjem upao u Baptističku crkvu i ubio 26 ljudi.

Njegovo ime je Devin Patrick Kelley. Ovaj 26-godišnjak iz New Braunfelsa u Teksasu služio je u Air Forceu u bazi u New Meksiku, a 2012. je odgovarao na sudu za optužbe zlostavljanja supruge i djeteta.

Po navođenju Ann Štefanek, šefice za medijske operacije Air Force-a, Kelley je osuđen na 12 mjeseci pritvora i potom je 2014. otpušten iz vojske zbog `lošeg ponašanja`.

Te iste godine navodno se opet oženio, a postavlja se pitanje zašto je za svoj krvavi čin odabrao crkvu pedesetak kilometara udaljenu od svog rodnog New Braunfelsa

Prema rekonstrukciji, nakon što se nakratko zaustavio na benzinskoj pumpi Kelley se parkirao nasuprot crkve i počeo pucati po desnoj strani dok je još bio na parkiralištu.

Potom je ušao u crkvu i nastavio paljbu, a na njegovu pucnjavu odgovorio je naoružani Teksašanin, koji ga je i ranio. Nakon što je ubojica krvareći otrčao i pokušao pobjeći u automobilu, grupa naoružanih Teksašanina ga je pratila po susjednom okrugu Guadalupe County.

On je potom nađen mrtav u smrskanom automobilu, a policija, kojoj pomažu FBI i Teksaški rendžeri, ispituje uzrok njegove smrti. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije