Napad nožem i pištoljem u Izraelu: Poginula jedna, ranjeno deset osoba

1
Radiosarajevo.ba
Napad nožem i pištoljem u Izraelu: Poginula jedna, ranjeno deset osoba
Foto: Prtscr / X.com / Napad u Beershevi

Jedna osoba je poginula, a 10 je povrijeđeno u kombiniranom napadu nožem i pucnjavi u nedjelju poslijepodne blizu centralne autobuske stanice u Beershevi, prema informacijama policije i medicinskog osoblja.

"Prijava o povrijeđenima primljena je u hitnoj službi Magen David Adom (MDA) na broju 101 u regiji Negev, blizu centralne autobuske stanice u Beershevi," saopštila je MDA.

Žena u dvadesetim godinama, koja je zadobila teške povrede, proglašena je mrtvom na mjestu događaja od strane timova hitne pomoći.

UŽIVO | Poplave u BiH 2024: U Donjoj Jablanici pronađena još dva tijela

UŽIVO | Poplave u BiH 2024: U Donjoj Jablanici pronađena još dva tijela

MDA medicinsko osoblje evakuiralo je 10 žrtava u medicinski centar Soroka u gradu, uključujući jednu osobu sa srednjim do teškim povredama, četiri sa umjerenim povredama i pet sa lakšim povredama.

Izraelski mediji navode da se napad odigrao na tri lokacije: Na centralnoj autobuskoj stanici, ispred obližnjeg restorana brze hrane i na ulici Shmaryahu Levin, gdje je napadač upucan i ubijen.

Policija Izraela je saopštila da je "terorista neutralizovan i da su mnoge policijske snage južnog okruga na licu mjesta." Sigurnosne snage su tragale za mogućim saučesnicima u napadu, dodali su.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije