Naoružane osobe zauzele zgradu policije: Jedna osoba ubijena

Radiosarajevo.ba
Naoružane osobe zauzele zgradu policije: Jedna osoba ubijena
Jedna osoba je ubijena, a nekoliko je ranjeno kada je oružana grupa upala u sjedište policije u Jerevanu, glavnom gradu Armenije.

Među taocima u zgradi nalazi se i šef lokalne policije Valerij Osipjan, kako prenose mediji, piše Express.co.uk.

Ruska televizijska stanica RT navodi da su vojnici poslati prema zgradi policije i da se na licu mjesta nalazi i lider bezbjednosnih snaga Armenije Vladimir Gasparjan. Napad je počeo tako što je oružana grupa kamionima probila kapije sjedišta policije nakon čega su preuzeli kontrolu nad zgradom.

Russia Today navodi da se smatra da je napad pokrenut radi zahtjeva za oslobođenje jednog od članova opozicije Jiraira Sefiljana, koji je 20. juna uhapšen nakon što su vlasti navodno otkrile zavjeru čiji je cilj bio zauzimanje nekoliko zgrada i telekomunikaciona postrojenja u Jerevanu.

Služba državne sigurnosti odbacila je navode da je riječ o ustanku, javlja Tanjug.

"Danas je grupa naoružanih osoba upala na teritoriju armenske policijske patrole i inspekcije i, pod pretnjom nasiljem, tamo drži kao taoce zarobljene ljude", navodi se u saopćenju, a prenosi Tass.

Služba državne sigurnosti tvrdi da pristalice opozicije šire lažne informacije putem medija i društvenih mreža da je počeo oružani ustanak i zauzimanje institucija.

Dodaje se da su u toku pregovori sa naoružanim osobama kako bi se one mirno predale armenskih vlastima.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije