Nakon nesreće s žičarom: Objavljene fotografije iz Italije i konačni podaci

0
Hina
Nakon nesreće s žičarom: Objavljene fotografije iz Italije i konačni podaci
Foto:EPA-EFE / Nesreća u Italiju

Najmanje devet ljudi poginulo je u padu kabine sa žičare blizu jezera Maggiore na sjeveru Italije, javljaju talijanski mediji.

U trenutku pada u kabini je bilo barem 11 ljudi, navodi La Repubblica.

Dvoje djece je u kritičnom stanju i prebačeno je u bolnicu u Torinu. Prema pisanju portala Corriere della Sera, povrijeđena djeca imaju devet i pet godina.

Nesreća u Italiju - undefined

Foto:EPA-EFE: Nesreća u Italiju

Kabina je pala na jednoj od najviših mogućih tačaka, a nagađa se da se radilo o visini od stotinjak metara.

"Kabina žičare pala je s relativno visoke točke i završila na tlu u podnožju velike šume. Kabina je u potpunosti prignječena pa je pad očito bio značajan", rekao je Walter Milan iz Alpine Rescuea, javlja Corriere Della Sera.

"Ovo su konačni podaci. Poginulo je devet osoba. U kabini se u trenutku nesreće nalazilo 11 putnika", rekla je Reutersu Simone Bobbio, glasnogovornica talijanske alpske spasilačke službe za regiju Pijemont.

Nesreća u Italiju - undefined

Foto:EPA-EFE: Nesreća u Italiju

Walter Milan, glasnogovornik nacionalne alpske službe spašavanja rekao je za tv RaiNews24 da je dvoje teško ozlijeđene djece helikopterom hitno prevezeno u pedijatrijsku bolnicu u Torinu.

O uzroku se za sada ništa ne zna.

Talijanski mediji pišu o kvaru, odnosno problemu s nosivim kablom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije