Nakon hapšenja El Chapovog sina, u Meksiku ubijeno 29 osoba

1
Radiosarajevo.ba
Nakon hapšenja El Chapovog sina, u Meksiku ubijeno 29 osoba
FOTO: Twiter / Mali El Chapo

Hapšenje Ovidija Guzmana, sina zatvorenog narkobosa Joaquina "El Chapa" Guzmana, pokrenulo je nasilje na sjeveru Meksika u kojem je ubijeno 10 vojnika i 19 osumnjičenih članova narko kartela Sinaloa, izjavio je ministar odbrane Meksika Luis Cresencio Sandoval.

Sandoval je izjavio da je 35 vojnika povrijeđeno, a vlasti su uhapsile 21 člana Los Chapitosa, frakcije kartela Sinaloa, koji je vodio Guzman, prenosi Anadolija. 

Vlasti su također zaplijenile veliku količinu oružja i 13 vozila. Sandoval je naveo da je uništeno 40 kamiona, od kojih 26 oklopnih.

Erna Imamović dijeli svoju priču: Djetinjstvo i gubitak oca u opsadnom Goraždu

Erna Imamović dijeli svoju priču: Djetinjstvo i gubitak oca u opsadnom Goraždu

U četvrtak je u gradu Culiacan na sjeverozapadu zemlje izbio oružani obračun nakon što su meksičke snage sigurnosti uhapsile Guzmana.

Mali El Chapo ili El Chapito kako još zovu Ovidia Guzmana Lopeza, sin je ozloglašenog meksičkog kralja droge Joaquina Guzmana, najpoznatijeg pod nadimkom El Chapo. El Chapo na meksičkom slengu označava "kratkog", a taj je moćni vođa kartela Sinaloa svoje carstvo stvorio zahvaljujući švercu kokaina koristeći automobile, vlakove, zrakoplove, podmornice pa čak i podzemne tunele.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije