Nakon fizičkog obračuna pristalica, Trump poručio Sandersu: Pazi se, Bernie!

Radiosarajevo.ba
Nakon fizičkog obračuna pristalica, Trump poručio Sandersu: Pazi se, Bernie!

Pretendent za nominaciju Republikanske stranke na predsjedničkim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama Donald Trump optužio je svog demokratskog kolegu Bernieja Sandersa da svoje pristalice upućuje da izazivaju incidente na njegove mitinge.

"Bernie Sanders laže kad kaže da njegovim pristalicama - ometačima nije rečeno da dolaze na moje događaje. Pazi se, Bernie, ili će moje pristalice doći na tvoje!", napisao je Trump na svom Twitter nalogu.

Bernie Sanders mu nije ostao dužan te mu je poručio: "Pošalji ih, zaslužuju da vide kako izgleda pravi političar". Ipak, taj odgovor je kasnije izbrisan s Twittera.


Milijarder i biznismen Trump pred predizbornu kampanju u saveznoj američkoj državi Illionis spremao se da održi miting u salonu Univerziteta Illionis, u okviru kampanje u Chicagu. Tom prilikom su stotine okupljenih osoba demonstrirale protiv njegove "politike o pitanju izbjeglica" i zbog njegovih "rasističkih istupa". Demonstranti su se okupili unutar i van salona, zbog čega su ekipe zadužene za kampanju Trumpa, odlučile iz sigurnosnih razloga otkazati miting.

Nakon što je saopćeno da je miting otkazan, došlo je do meteža među pristalicama i protivnicima Trumpove politike. Došlo je i do fizičkog obračuna nekoliko osoba. Intervenirala je i policija, a nekoliko osoba je privedeno.

On je kasnije na kanalu CNN nazvao te svoje protivnike "lošim ljudima koji hoće da naude SAD-u", prenio je AFP.

Sanders je jučer negirao da njegova kampanja usmjerava pristalice da idu na Trumpove skupove.

"Trumpove riječi treba uzeti s rezervom zato što svako zna da ovaj čovjek ne prestaje da laže", rekao je Sanders i dodao da Trump podstiče nasilje zbog anketa koje pokazuju da neće dobiti izbore.

"Ljudi u Americi znaju da ne možemo da imamo predsjednika kakav je Trump - koji vrijeđa Meksikance, žene, muslimane", rekao je on za CNN.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije