Najtraženijem kolumbijskom narkobosu 45 godina zatvora

1
Radiosarajevo.ba
Najtraženijem kolumbijskom narkobosu 45 godina zatvora
Foto: Screenshoot / Dairo Antonio Usuga

Dairo Antonio Usuga, poznatiji kao Otoniel, osuđen je na 45 godina zatvora u SAD nakon što je rekao da prihvata odgovornost za svoja djela.

Otoniel je godinama smatran jednim od najopasnijih svjetskih narkobosova. Bio je šef kartela koji je nadzirao veliki dio sjeverne Kolumbije.

"Izvinjavam se vladama Sjedinjenih Država i Kolumbije i žrtvama zločina koje sam počinio“, poručio je 51-godišnji Otoniel preko sudskog tumač.

Denis Bećirović otputovao u Egipat: U Kairu ga dočekao Ahmed Issa

Denis Bećirović otputovao u Egipat: U Kairu ga dočekao Ahmed Issa

U januaru se izjasnio krivim po optužbama za krijumčarenje droge, priznajući da je nadgledao krijumčarenje tona kokaina za Sjedinjene Države.

Amerikanci su se složili da neće tražiti doživotnu kaznu kako bi im ga izručili iz Kolumbije. Advokati su pokušali da prikažu Otoniela kao proizvod nesretnih okolnosti u njegovoj domovini – čovjeka rođenog u siromaštvu, okruženog gerilskim ratom, regrutovanog sa 16 godina i očvrsnulog gubitkom voljenih osoba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije