Najmanje pet poginulih u tramvajskoj nesreći

Anadolija
Najmanje pet poginulih u tramvajskoj nesreći
Najmanje pet osoba je poginulo, a više od 50 je povrijeđeno kada je londonski zglobni tramvaj u srijedu iskočio iz šina, saopštila je britanska policija.

Iz Vatrogasne brigade Londona kazali su da je na mjesto nesreće upućeno osam vatrogasnih vozila i četiri specijalističke jedinice za spašavanje koje već šest sati rade na oslobađanju dvije osobe koje su zarobljene ispod tramvaja. 

Britanska saobraćajna policija je saopćila da je uhapsila muškarca, navodno vozača tramvaja, i da je u toku istraga na utvrđivanju uzroka i okolnosti koji su doveli do ove teške saobraćajne nesreće.

Nesreća se dogodila u Croydonu, dijelu južnog Londona. Hitna pomoć je dobila poziv sa stanice Sandilands u 6.10 sati po lokalnom vremenu. Fotografije koje su se pojavile na društvenim mrežama pokazuju zglobni tramvaj kako leži na strani pored podvožnjaka.

Direktor stanice Joe Kenny rekao je ranije da su "vatrogasci objavili da je povrijeđen veliki broj ljudi, a da ih je dvoje zarobljeno".

Služba Hitne pomoći Londona objavila je da je zbrinut veći broj ljudi na licu mjesta, a da ih je preko 50 prevezeno u bolnicu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije