Najmanje 22 osobe povrijeđene u zemljotresu u Kini

0
Fena
Najmanje 22 osobe povrijeđene u zemljotresu u Kini
Foto: Twitter / Ilustracija

Zemljotres jačine 5,4 stepena po Rihterovoj skali potresao je jugozapad Kine u subotu popodne. Najmanje 22 osobe su povrijeđene, od kojih dvije teže, saopštile su lokalne vlasti, prenijela je francuska novinska agencija AFP.

Prema podacima američkog Geološkog zavoda, epicentar potresa bio je na granici između provincija Yunnan i Sechuan, oko 115 kilometara od grada Lijiang, na dubini od 38 kilometara, magnitude 5,4. Prema podacima Kineskog centra za potrese, magnituda potresa bila je 5,5 na dubini od deset kilometara.

Lokalne seizmološke službe za sada nemaju izvještaje o šteti, ali je kineska novinska agencija Xinhua izvijestila da je 60 spasilaca poslano u to područje.

Dodikova skupština i udar na državu: U ranim jutarnjim satima NSRS usvojio Nacrt izbornog zakona RS

Dodikova skupština i udar na državu: U ranim jutarnjim satima NSRS usvojio Nacrt izbornog zakona RS

Kina je često pogođena zemljotresima, posebno na planinskom zapadu i u jugozapadnim regijama. U septembru, u zemljotresu u provinciji Sechuan poginule su tri osobe, a na desetine je povrijeđeno. Međutim, među najgorim je bio potres 2008. godine, koji je ubio više od 80.000 ljudi u Seshčuanu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije