Nadzorne kamere snimile pad aviona: Nikome nije jasno kako je pilot živ

0
Radiosarajevo.ba
Nadzorne kamere snimile pad aviona: Nikome nije jasno kako je pilot živ
PrtScr / Snimak pada aviona

Pad manjeg aviona marke Cessna C421 na otoku Long u američkoj saveznoj državi New York koji se dogodio u nedjelju zabilježen je na videu te se na njemu može posljednji trenuci prije pada, piše CBS.

Pilot aviona hinto je operisan, a osobe koje su prvi pristigle na lice mjesta te svjedoci nesreće medijima su opisali događaj.

"Vidjeli smo avion koji leti jako nisko. Potom smo čuli - 'bum, bum, bum'. To je to", rekao je brijač Arhtur Khaimov iz Starog Bethpagea. Khaimov je istrčao iz svoje brijačnice i pogledao prema nebu. Nekoliko sekundi poslije, čula se eksplozija.

"Bili smo u svojoj spavaćoj sobi. Sirene trešte. Policija, hitna i vatrogasci. Bilo ih je mnogo", rekao je stanovnik područja Pooja Murgai.

"Gledajući kroz prozor, najednom sam ugledao avion koji leti jako nisko prema mojoj kući. Bio je okrenut bočno pa sam znao da nešto ne valja. Poslije sam čuo glasne zvukove", rekao je svjedok nesreće Robbie Gerson.

Pedesetsedmogodšnji pilot iz Bellmorea nekim je čudom preživio pad aviona.

Iz ruševine ga je izvukao penzionisani radnik hitne službe okruga Nassau koji se slučajno našao u blizini mjesta nesreće. Muškarac je pilota uspio izvući uprkos tome što je gorivo istjecalo iz spremnika avion te što je posvuda bilo polomljenog stakla, piše Jutarnji.

Pilot aviona još je uvijek u kritičnom stanju, a CBS saznaje da je slomio rebra te kosti u leđima i nozi. Rekao je da se nada da će uskoro prizdraviti dovoljno da se zahvali svima koji su mu pomogli te kako bi saznao šta je dovelo do pada.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije