Na Šri Lanki ubijeni otac i braća glavnog organizatora terorističkog napada

Radiosarajevo.ba
Na Šri Lanki ubijeni otac i braća glavnog organizatora terorističkog napada
Foto: EPA-EFE / Vojska u raciji na Šri Lanki

Otac i dvojica braće navodnog glavnog organizatora bombaških napada na Šri Lanki ubijeni su pošto su sigurnosne snage uletjele u njihovu sigurnu kuću prije dva dana, rekla je policija i jedan član bombaševe obitelji za Reuters u nedjelju.

Među 15 poginulih u sukobima s vojskom na istočnoj obali Šri Lanke u petak su Zaini Hašim, Rilvan Hašim i njihov otac Mohamed Hašim, viđeni na snimci koja kruži društvenim mrežama gdje pozivaju na otvoreni rat protiv nevjernika, rekla su četiri izvora iz policije.

Nijaz Šarif, šogor Zahrana Hašima, navodnog čelnika skupine koja je odgovorna za smrt 250 ljudi u crkvama i hotelima u prošlotjednim napadima, rekao je za Reuters da su na snimci dvojica Zahranove braće te njihov otac.

Policija je također potvrdila da su trojica od 15 ubijenih viđeni na toj snimci na društvenim mrežama gdje pozivaju pristaše na ubijanje nevjernika i raspravljaju o mučeništvu.

Na Šri Lanki je i dalje vanredno stanje s visokim stepenom sigurnosti, a gotovo 10.000 vojnika je na ulicama diljem te otočne države gdje provode akcije potrage i lova na članove dviju islamističkih skupina za koje se vjeruje da stoje iza napada.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije