Na ratištu poginuo poznati ukrajinski sportista

0
Hina
Na ratištu poginuo poznati ukrajinski sportista
Foto: Twitter / Denis Borejko

Jedan od najboljih ukrajinskih mačevaoca Denis Borejko (34) poginuo je u ratu protiv Rusije, objavio je na Twitteru Anton Geraščenko, savjetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova.

Nije poznato gdje je poginuo bivši svjetski i europski juniorski prvak u disciplini mač, tek kako se 2022. dobrovoljno pridružio ukrajinskim oružanim snagama.

"Denis je bio svjetski i europski juniorski prvak, majstor sporta međunarodne klase. Bio je i osnivač kluba u Dnjepru," napisao je Geraščenko.

Naoružajte se strpljenjem: Duge kolone vozila na ovim graničnim prijelazima

Naoružajte se strpljenjem: Duge kolone vozila na ovim graničnim prijelazima

"Od prvih dana ruske invazije u februaru 2022. godine, Denis je pomagao ukrajinskoj vojsci i teritorijalnoj odbrani Dnjepra, a u martu 2022. dobrovoljno se pridružio ukrajinskim oružanim snagama," dodao je.

Prošle je sedmice potvrđeno da će ukrajinski mačevaoci bojkotirati pojedinačna natjecanja na Svjetskom prvenstvu koje će se održati u Milanu od 22. do 25. jula, a na kojima će sudjelovati sportaši iz Rusije i Bjelorusije.

Prema posljednjim podacima koje je u aprilu dao ministar sporta i predsjednik Nacionalnog olimpijskog odbora Vadym Gutzeit, 262 ukrajinska sportaša su ubijena, a 363 sportska objekta uništena su u ratu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije