Na ovom vjenčanju svi su plakali: Mlada zna da umire od raka

Radiosarajevo.ba
Na ovom vjenčanju svi su plakali: Mlada zna da umire od raka
Facebook / Hale i Simrajh

Stotine ljudi donirali su novac i pomagali u brzoj organizaciji vjenčanja jer je Ashleigh Simrajh (23) iz Australije saznala da joj je ostalo još svega nekoliko sedmica života, prenosi 24sata.hr.

Umire od raka, bolest je u terminalnoj fazi i proširila se cijelim tijelom, a tek je počela živjeti. 

Do oltara nije mogla hodati, nije imala snage pa su je vozili u kolicima. 

Udala se za ljubav svog života Jasona Halea koji se nije mogao suzdržati da ne zaplače dok su razmjenjivali zavjete. Plakali su i okupljene zvanice. Bilo je vrlo tužno promatrati tako mladi život koji nestaje i shrvanog Jasona koji zna da svoju najdražu neće još dugo imati pokraj sebe. 

"Jako sam ponosan na tebe i presretan sam što ću te imati priliku zvati svojom suprugom", rekao joj je.

Hale i Simrajh - undefined

Facebook: Hale i Simrajh

Do ovog tužnog završetka ne bi došlo, kažu, da lijekari nisu djevojci postavili krivu dijagnozu 2018. godine. Imala je kvržicu na nozi za koju su je uvjeravali da je bezazlena. No, bila je daleko od bezazlene, u njoj je bujao tumor.

Godinu dana kasnije saznala je da boluje od agresivnog oblika melanoma koji se proširio njenim tijelom. Prošlog mjeseca su joj rekli kako spasa nema, da joj je preostalo svega nekoliko sedmica života.

"Ona sada ima rak pluća, rak jetre, rak u prsima i svega nekoliko dana života. Vjerovala je ljekarima te 2018. godine i nastavila je sa životom kao da je sve u redu. Da su tada postavili pravu dijagnozu, ona ne bi bila tu gdje je danas", rekao je njen otac Tony Simmo koji smatra da doktori za ovaj propust moraju odgovarati. 

Kaže kako se njegova kćerka ne želi vratiti u bolnicu i tamo čekati posljednji izdisaj, već će biti kod kuće. 

"Želimo da zadnje dane bude okružena ljudima koje voli. Naša Ashleigh je borac i bori se da ostane što je moguće dulje sa nama", dodao jeotac Simmo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije