Na kući u kojoj se sumnja da je ubijena Ana Walshe osvanule jezive poruke podrške suprugu Brianu

0
Radiosarajevo.ba
Na kući u kojoj se sumnja da je ubijena Ana Walshe osvanule jezive poruke podrške suprugu Brianu
Foto: Twitter / Brian Walshe

"Briane ti si sve ono što je jedan čovjek, prijatelj, otac, tvoja hrabrost je inspirativna", ovako glasi samo jedna od niza poruka koje stoje okačene na zidu u kući Briana Walshea, koji je optužen za ubistvo supruge Ane Walshe, nestale 1. januara u Cohassetu, gradiću u Massachusettsu.

Brian je pohađao kurs "life coachinga", a pretpostavlja se da su mu drugi učesnici kursa napisali poruke podrške, koje je on držao na zidu kuće u kojoj je, kako tužilaštvo navodi, ubio svoju suprugu.

Izgužvani list bijelog papira prekriven u najmanje desetak rukom pisanih bilješki koje hvale Briana Walsheea, uključujući najmanje jednog učesnika grupe za life coaching kojoj je prisustvovao, visio je na zidu kuće njegove porodice u Cohassetu, prenose američki mediji koji su uspjeli da fotografišu poruke.

Pojavila se nikad viđena fotografija Briana Walshea iz devedesetih: Šta kaže njegova bivša djevojka?

Pojavila se nikad viđena fotografija Briana Walshea iz devedesetih: Šta kaže njegova bivša djevojka?

"Briane — dostojan si. Ti si vrijedan života koji živiš", stoji u jednoj od ispisanih poruka.

"Briane – ja te samo volim", "Ti si ono što je čovjek, prijatelj, otac. Tvoj humor, ljubav, mudrost, podrška, hrabrost su inspirativni. Ti si vrijedan svega", neke su od poruka koje su upućene Brianu Walsheu.

Brian se ranije upisao na kurs za life coaching, na sada već nepostojećoj "Boston Breakthrough Academy", koja je obećala da će "inspirisati lojalnost, povjerenje, ljubav i saosjećanje u svim vašim vezama". Učestvovao je u više od deset sesija koje su trajale više od 12 sati kao dio liderske grupe, dobivši nadimak Glava i ramena zbog svoje kose i ličnosti cool momka, prema njegovim kolegama učesnicima, pišu srbijanski mediji.

Čudno ponašanje u zatvoru: 'Brian Walshe postavlja suluda pitanja i stalno nešto piše'

Čudno ponašanje u zatvoru: 'Brian Walshe postavlja suluda pitanja i stalno nešto piše'

Članovi su rekli da su šokirani naslovima oko Aninog nestanka, pričajući o Walsheu kao o ljubaznoj, daraželjivoj osobi i prirodnog vođu koji je na kraju dospio do elitnog programa za mastering liderstvo organizacije.

Pozitivne poruke podrške su okačene na zid stepeništa, koji je vjerovatno vodio u spavaću sobu.

Podsjećanja radi, Brian Walshe je prošle nedjelje zvanično optužen za ubistvo svoje supruge Ane Walshe, Beograđanke kojoj se svaki trag izgubio 1. januara. Walshe je prvo bio optužen za ometanje istrage, a tužilaštvo je iznelo niz dokaza protiv njega koji se mahom zasnivaju na biološkim tragovima pronađenim u njihovoj kući u Kohasetu, jezivoj Google pretrazi, ali i činjenici da je Brian policiju lagao o svom kretanju.

Anina majka otkrila: Evo ko preuzima brigu o troje djece Walsheovih

Anina majka otkrila: Evo ko preuzima brigu o troje djece Walsheovih

Od samog početka slučaja nestanka Beograđanke oči istražitelja, ali i šire javnosti su bile uprte u Briana. Isplivali su mračni detalji o njegovoj prošlosti – porodičnim problemima, već postojećim krivičnim dosijeom, ali i njegovom mentalnom stanju, gdje je okarakterisan kao sociopata.

Brian je izveden pred sud, gdje mu je pročitana optužnica. Javnost je najviše uznemirila i šokirala Google pretraga Briana, gdje je pretraživao fraze poput: "Kako se riješiti tijela", "Da li može da se utvrdi identitet ako su smrskani zubi" i slično.

Čekaju se rezultati pojedinih vještačenja, a ukoliko se potvrdi da DNK pripada Brianu i Ani Walshe, prijeti mu doživotna robija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije