Muž premijera Luksemburga sjedi pored Orbana na samitu NATO-a

0
Radiosarajevo.ba
Muž premijera Luksemburga sjedi pored Orbana na samitu NATO-a
Foto: Twitter / NATO večera u Madridu

Desetine pozvanih pažljivo su sjedili duž dugačkog stola, okruženog stubovima napravljenim od Bagnères mermera i okruženi slikama španskog Francisca de Goye.

Kako su fotografije NATO večere u španskoj kraljevskoj palati nestale, mnogi su brzo uočili ono što je jedna španska novinska stranica opisala kao sliku samita: mađarski premijer Viktor Orban sjedi pored Gauthiera Destenaya, prvog istopolnog supruga lidera jedne zemlje članice EU.

Usred spekulacija o tome da li je raspored sedenja bio namjeran - možda kao znak pažnje na ovomjesečne proslave Prajda - ili je to jednostavno bila tajanstvena ruka protokola koja radi svoju magiju, španska kraljevska palata nije odgovorila na zahtjev za komentar, prenosi Guardian.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Privlačan raspored sjedišta uslijedio je godinu dana nakon što je Destenayin suprug, premijer Luksemburga, Xavier Bettel, osudio Orbana zbog mađarskog zakona koji zabranjuje bilo kakvo prikazivanje LGBT osoba u materijalima namijenjenim djeci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije