Muškarac u Ohiu čistio stan, policajci mislili da je lopov i ubili ga

2
Radiosarajevo.ba
Muškarac u Ohiu čistio stan, policajci mislili da je lopov i ubili ga
Foto: Twitter / Joe Frasure

Članovi porodice tvrde da je američka policija ubila 28-godišnjeg muškarca dok je on čistio stan svoje pokojne bake, prenosi Guardian.

28-godišnji Joe Frasure je upucan u ponedjeljak u gradu Wyomingu, a preminuo je slijedećeg dana u bolnici. Wyoming je grad s oko 9 hiljada stanovnika u američkoj saveznoj državi Ohio.

Ovo je samo posljednje u nizu kontroverznih policijskih ubistava šitom Sjedinjenih Američkih Država. Ured šerifa okruga Hamilton je istraživao pucnjavu, ali zatim je slučaj preuzeo okružni tužitelj.

Alma je s troje djece skočila u rijeku, suprug uhapšen: ‘Svađali su se i tjerao je iz kuće‘

Alma je s troje djece skočila u rijeku, suprug uhapšen: ‘Svađali su se i tjerao je iz kuće‘

Objavljen brutalan video: Policajac tuče dječaka

Objavljen brutalan video: Policajac tuče dječaka

Analiza okružnog mrtvozornika je potvrdila da je smrt 28-godišnjaka rezultat pucnjave u koju je umiješana policija, prenosi Guardian.

Policija tvrdi da ubijeni muškarac nije poslušao naredbe

Iz policije tvrde kako su policajci sumnjali da je Frasure provalnik, a porodica ubijenog muškarca poručuju da je on samo čistio stan nakon bakine smrti. Policijski službenici su najavili da će danas biti objavljena snimka događaja, a još uvijek nije otkriven identitet policajaca koji su bili umiješani, piše Guardian.

U saopštenju za medije, policija tvrdi da su policajci odgovorili na poziv o mogućoj provali u koju su bile uključene dvije do tri osobe, izvijestio je NBC News. Komšija je u pozivu policiji rekao da bi stan trebao biti prazan. Iz policije ističu da su policajci po dolasku na mjesto događaja uočili Frasurea i njegovog oca u stražnjem dijelu zgrade.

Policija navodi da Frasure nije poslušao njihove naredbe, nego je počeo bježati od policajaca i pokušao kombijem napustiti mjesto zločina. Dodaju da su policajci zapucali na kombi kad je ubijeni muškarac vozilom "zamalo udario policajca". Najmanje jedan hitac je pogodio Frasurea u glavu. Hitno je prevezen u Medicinski centar Univerziteta u Cincinnatiju, gdje je i preminuo.

Porodica želi istinu

Osporavajući iskaz policije, njegova je porodica zatražila objavu snimke događaja. Otac ubijenog odbacuje policijske navode da je vozilo korišteno kako bi povrijedio policajce.

"Želim odgovore od njih... Želim objavu snimke i sve", dodala je Lisa Fisher, majka ubijenog muškarca. Frasureova porodica je u srijedu održala mali protest ispred policijske uprave Wyominga, pozivajući na pravdu i objavu snimke sa mjesta događaja.

"Želim znati zašto su ubili mog brata. Želim vidjeti snimku. Moj brat je bio otac, brat, sin, član porodice. Prijatelj pun ljubavi. Molim vas, pomozite mi da dobijem pravdu za svog brata, molim vas. Pomozite mi. Molim vas, pomozite mi", rekao je polubrat ubijenog muškarca koji nosi identično ime i prezime.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije