Muškarac planirao otmicu britanske TV zvijezde: 'Pisao prijeteće poruke...'

0
Radiosarajevo.ba
Muškarac planirao otmicu britanske TV zvijezde: 'Pisao prijeteće poruke...'
Foto: Instagram / Holly Willoughby

Britanska televizijska voditeljica Holly Willoughby bila je izbezumljena kad je saznala da postoji zavjera za njenu otmicu te se zbog toga povukla iz emisije This Morning.

Voditeljica je trenutno pod policijskim nadzorom u svom domu u Londonu gdje živi sa suprugom Danielom Baldwinom (49) i njihovo troje djece – Harryjem (14), Belle (12) i Chesterom (8). Holly je povučena iz emisije u četvrtak, 5. oktobra, samo nekoliko minuta prije emitiranja nakon što je policija obavijestila šefove o navodnoj zavjeri. Alison Hammond zamijenila je 42-godišnju Willoughby i vodila emisiju uz Josie Gibson.

Naime, 36-godišnji muškarac Gavin Plumb, kojeg Holly ne poznaje, uhapšen je u srijedu navečer, 4. oktobra, te je optužen da je navodno planirao otmicu i ubistvo TV zvijezde. Willoughby je na dan hapšenja trebala proslaviti rođendan svog supruga, inače televizijskog producenta.

Anketa | Kompanija Ryanair preuzela dominaciju u regiji

Anketa | Kompanija Ryanair preuzela dominaciju u regiji

Tvrdi se da je Gavin posjedovao oružje i urotio se s drugim muškarcem, koji živi u SAD-u. Prema tužbama, Gavin je navodno "nagovarao, poticao, uvjeravao ili predlagao" ubistvo Holly.

Također se kaže da je Plumb potaknuo čovjeka koji živi u SAD-u da otputuje u Ujedinjeno Kraljevstvo i da je pripremio "opremu za otmicu i vezivanje koja može pomoći u počinjenju otmice Holly Willoughby".

Poznata hrvatska voditeljica Nevena Rendeli - Vejzović progovorila o najtežem razdoblju svog života

Poznata hrvatska voditeljica Nevena Rendeli - Vejzović progovorila o najtežem razdoblju svog života

Policija Essexa navodni plan otmice tretira kao opasnu zavjeru.

"Očito su neke zlobne i prijeteće poruke da će je ozbiljno povrijediti pronađene na elektronskim uređajima", kazao je izvor za Daily Mail.

Glasnogovornik policije Essexa izjavio je sinoć: "36-godišnji muškarac iz Harlowa uhapšen je pod sumnjom za planiranje urote za otmicu u sklopu istrage koja je u toku. Hapšenje je izvršeno u srijedu, 4. oktobra. Trenutno je u pritvoru."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije