Mučan video iz Hrvatske na FB: Dvojica brutalno tuku dečka, policija istražuje

Radiosarajevo.ba
Mučan video iz Hrvatske na FB: Dvojica brutalno tuku dečka, policija istražuje
Foto: Screenshot / Telegram.hr / Zlostavljanje dječaka

Facebookom se širi mučan video premlaćivanja i fizičkog zlostavljanja, a u opisu videa stoji da je žrtva dječak s poteškoćama u razvoju.

Kako prenose mediji u Hrvatskoj, u dva objavljena videa vidi se kako dvojica mladića prvo zadirkuju jednog dečka, a potom ga počinju udarati po glavi i tijelu rukama i nogama. U jednom trenutku, jedan mladić nogom udara dečka ravno u glavu, nakon čega on pada na pod. Druga dvojica samo stoje sa strane, odnosno, jedan dečko gleda što se događa, dok drugi sve snima.

Na početku, prije prvog udarca čuje se pitanje “kad će pare onda?”, nakon čega se ne čuje ostatak razgovora zbog preleta aviona.

“Spusti ruke onda ako se ne želiš tući”, kaže jedan napadač prije nego što dečka udara u glavu. “Spusti ruke kad sa mnom pričaš. Ovde stani”, kaže drugi. “Spusti ruke”, viče jedan dečko, prije nego što ga udara šakom u glavu. U ostatku razgovora od njega traže im u roku dva dana donese 2.000 kuna, nakon čega slijedi još nekoliko udaraca, piše Telegram.hr.

Iz PU Splitsko-dalmatinske Telegramu je službeno potvrđeno da je u toku kriminalističko istraživanje.

Neslužbeno doznaju da je policija uspjela identificirati žrtvu i počinitelje te da trenutno razmatraju za kakvo kazneno djelo ili prekršaj će biti prijavljeni.

Kako je javio čitatelj ovog portala, sve se navodno dogodilo u Kaštel Štafiliću, no za sada nije poznato kada.

Video je u međuvremenu podijeljen preko 1.500 puta. Ljudi u komentarima na video su zgroženi, te su masovno počeli tagirati službenu Facebook stranicu MUP-a, dok su drugi napisali kako su kontaktirali policiju i prijavili događaj.

U međuvremenu je video izbrisan.

Neslužbeno se doznaje kako su dvojica nasilnika B.K. i M.P. od kojih je jedan kick boksač i upravo on nesretnom mladiću zadaje udarac nogom u glavu, od kojega pada na pod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije