Morsi pozvao na jedinstvo nacije

Radiosarajevo.ba
Morsi pozvao na jedinstvo nacije

Egipatski predsjednik Muhamed Morsi zatražio je od svih političkih snaga u zemlji da se uključe u nacionalni dijalog u cilju smanjenja tenzija i obećao da će preduzeti neophodne korake za oporavak ekonomije.

U prvom obraćanju naciji od usvajanja novog ustava, Morsi je rekao da razmatra mogućnost rekonstrukcije kabineta i planira uvođenje podsticaja kako bi Egipat postao atraktivnije mjesto za ulaganje, prenio je Reuters .

"Narednih dana ćemo, uz Božiju pomoć, pokrenuti nove projekte i paket podsticajnih mjera za investitore kako bi podržali egipatsko tržište i ekonomiju", rekao je Morsi u televizijskom govoru.

Egipatski predsjednik potpisao je sinoć sporni islamistički ustav za koji je najavio da će pomoći rješavanje ekonomskih problema nagomilanih usljed preduge političke krize u zemlji, pošto su juče i zvanično saopšteni rezultati referenduma na kome je 63,8 posto birača podržalo taj akt.

U međuvremenu je danas potvrđen izbor 90 novih članova Gornjeg doma parlamenta - Savjeta Šura, koje je imenovao Morsi.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije