Monstrum: Ni sud ne zna kako kazniti najgoreg zločinca na svijetu

Radiosarajevo.ba
Monstrum: Ni sud ne zna kako kazniti najgoreg zločinca na svijetu
/ Peter Scully
Peter Scully, jedan od najgorih zločinaca na svijetu, proglašen je krivim na filipinskom sudu za ubistvo, mučenja, silovanja i zlostavljanja najmanje osam djevojčica, uključujući i 18-mjesečnu bebu.

Sud u ovoj zemlji zbog ovog zločinca vijeća da li vratiti smrtnu kaznu u zakon (koju su ukinuli 1986.) ili kako ga “adekvatno” kazniti?

 

Istražitelji i eksperti, iz brojnih zemalja svijeta, koji su bili uključeni u ovaj slučaj tvrde kako je ovo nešto najužasnije čemu su svjedočili.

 

Britanski mediji prenijeli su šokantne detalje njegovih zločina, od toga kako je mučio i seksualno zlostavljao petogodišnjakinju, pa do mučenja 18-godišnje bebice – sve je snimio i prodao pedofilima u Njemačkoj, Americi i Brazilu.

 

Ovaj 53-godišnji Australac tjerao je djevojčice da kopaju grobove, a za njega tvrde da je vođa pedofilske skupine, za koju istražitelji kažu da je najekstremnija grupa zločinaca koja postoji na svijetu kada je riječ o pedofiliji. Videa je pod nazivom “uništavanja djece” objavljivao na tzv. mračnom webu, dijelu interneta kojem se ne može pristupiti “normalno” i na kojem se okupljaju brojni svjetski kriminalci.

 

Njegovim zastrašujućim zlodjelima, policija je dodala i krivično djelo ubistvo, i to 11-godišnjakinje koju je ubio nakon što je također snimao kako je zlostavljao. Scully je dovodio djevojčice iz siromašnih porodica koje bi namamio tako što je djeci obećavao sklonište, brigu i sigurnost, edukaciju.

 

Jedna od njegovih žrtava, poslije je kazala: “Nadam se da ću zaboraviti bar dio kad porastem.”

 

Scully je sve vrijeme suđenja bio nasmijan i šalio se kada su ga ispitivali o monstruoznim zločinima. Njegova bivša braniteljica Alejandra Jose Pallugna otkrila je kako se on u zatvoru ponaša kao da je na odmoru, traži mobitel i svježe meso...

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije