Monstrum priznao krivnju: Silovao pa ubio dječaka

Radiosarajevo.ba
Monstrum priznao krivnju: Silovao pa ubio dječaka
Pixabay / Ilustracija
Dannyja Heinricha očekuje 20 godina zatvora za otmicu, silovanje i ubistvo 12-godišnjeg dječaka

Kako pišu Vijesti.hr, 53-godišnji Danny Heinrich proglašen je krivim za otimanje, seksualno zlostavljenje i ubistvo, tada 12-godišnjeg, dječaka Jacoba Wetterlinga u novembru 1989.

Očekuje ga 20 godina iza rešetaka. Jacobova porodica izrazila je zadovoljstvo presudom, ali su i dalje potreseni saznanjem o posljednjim trenutcima dječakova života. "Morate znati da smo se mi još uvijek nadali, dok ga nisu našli, mislili smo da je živ. Treba nam vremena da koliko-toliko zaliječimo te rane", poručili su članovi porodice brutalno ubijenog dječaka.

Heinrich je detaljno i smireno opisao kako je došlo do ubistvo: "Vidio sam trojicu dječaka kako se igraju pored ceste dok sam prolazio automobilom. Dvojicu sam otjerao, a Jacoba natjerao da uđe u vozilo, nakon čega sam mu stavio lisice. Upitao me što je skrivio. Kada smo došli na odredište, natjerao sam ga da skine odjeću, a potom sam ga silovao. Vidio sam policijski automobil i uspaničio se, uzeo pištolj i pokušao ga ubiti. Pokušao sam zapucati, ali metak je zapeo u cijevi. Zapucao sam ponovno, a on je pao na tlo."

Policija je u stanu pedofila pronašla dječju pornografiju, a u međuvremenu je američku policiju kontaktirao Jared Scheierl (40), inzistirajući da ponovno otvore njegov slučaj. Naime, i Scheierla je oteo i seksualno zlostavljao nepoznati muškarac i to 9 mjeseci prije Wetterlinga, a on sada za to optužuje Heinricha. Policija je na Jaredovoj majici pronašla Heinrichov DNK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije