Mlijarder pedofil imao je "jugoslovensku robinju"

Radiosarajevo.ba
Mlijarder pedofil imao je "jugoslovensku robinju"
Foto: Arhiv / Jeffrey Epstein

Jeffreyja  Epsteina, milijardera koji se u augustu  ubio u ćeliji, u zatvoru u Palm Springsu je posjećivala tada maloljetna Nadia Marcinkova, čije je ime u zatvorskom registru zavedeno kao Nadia Markorkona. Nadia je jedna od žrtava seksualnog predatora Epsteina koji ju je silovao i podvodio kada joj je bilo 16, odnosno 17 godina, piše Index.hr.

Mediji navode da je Nadia u Ameriku došla s 15 godina, a priču o njezinoj sudbini ispričala je druga žrtva milijardera koja tvrdi da ih je Epstein obje maltretirao, silovao i podvodio, a vrlo često su morale imati seksualne odnose dok ih je on gledao. Iako je rođena u tadašnjoj Čehoslovačkoj, Epstein je Nadiju zvao "jugoslavenska robinja".

"Epstein je kupio od njene porodice u Jugoslaviji. Hvalio se da ju je doveo u Sjedinjene Američke Države da bude njegova jugoslavenska seksualna robinja", napisao je detektiv Joseph Recarey u svom izvještaju nakon razgovora sa žrtvom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije