Mladići bili zauzeti selfijem dok im se drug utapao

Radiosarajevo.ba
Mladići bili zauzeti selfijem dok im se drug utapao
Jeziva scena dogodila se u ponedeljak u Indiji kada je grupa tinejdžera bila u vodi i pravila selfi, dok se njihov 17-godišnji prijatelj u pozadini davio i molio za pomoć.

Fotografija je ubrzo postala viralna nakon što se saznalo da je nesretni mladić stradao jer niko od njegovih prijatelja nije primijetio da se on bori za život dok oni prave selfi. 

Nesretni mladić je došao u okviru školske ekskurzije, a u vodu je ušao na nagovor prijatelja, iako je bio neplivač, piše Independent. Udavio se u vodi koja bila duboka manje od tri metra.

Mladići koji su slikali selfi su izašli iz vode, osušili se i pridružili ostatku grupe, koja se potom spremala za obilazak lokalnog hrama. Tek nakon više od sat vremena profesori i ostatak grupe primijetili su da mladića nema, i zatim krenuli u potragu.
 
Jedan od mladića je počeo da vrti fotografije u telefonu, kako bi se prisjetio gdje su posljednji put vidjeli svog prijatelja, i zatim naišao na uznemirujuću fotografiju. 

Tijelo mladića je ubrzo pronađeno kako pluta na površini jezera. Pozvali su policiju, koja je izvuklabeživotno tijelo i konstatovala smrt.

Otac nesretnog mladića i brojni rođaci kao i prijatelji protestirali su ispred zgrade škole, optužujući rukovodstvo i nastavnike za "nesmotrenost i nestručnost zbog koje je poginuo".

Policija je saopćila da su mladići ignorirali znak upozorenja koji je jasno naglašavao da je ulazak u vodu zabranjen.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije