Mladić preminuo nakon ugriza pauka u Italiji: Otkazali mu skoro svi organi

0
Radiosarajevo.ba
Mladić preminuo nakon ugriza pauka u Italiji: Otkazali mu skoro svi organi
Foto: Pixabay / Operaciona sala, Ilustracija

Mladić Giuseppe Russo (23), preminuo je u bolnici u Bariju, u Italiji nakon što ga je ujeo smeđi mediteranski pauk, takozvani samotnjak. To je drugi smrtni slučaj od ujeda pauka za samo nekoliko sedmica.

Italijana je 13. jula ujeo pauk dok je radio, najprije je mislio da je to ubod komarca. Ali je onda osjetio bol u grudima, koji je jačao, i na nozi mu se formirao apsces, što je dovelo do nekroze.

Na odjelu intenzivne njege Klinike u Bariju mladić je preminuo od komplikacija ugriza, pao je u septički šok i otkazali su mu organi, jedan po jedan...

Tužilaštvo KS zatražilo jednomjesečni pritvor bivšem direktoru Sarajevo-šuma

Tužilaštvo KS zatražilo jednomjesečni pritvor bivšem direktoru Sarajevo-šuma

Drugi je to smrtni slučaj koji je izazvao "pauk violina" u svega nekoliko sedmica. Nedavno je preminuo i policajac na Siciliji. Sjeo je u pletenu fotelju jednog lokalnog kafića, a tamo ga je čekao - pauk...

Smeđi mediteranski pauk samotnjak je posebno poznat po otrovnom ugrizu, koji može izazvati ozbiljne zdravstvene probleme.

Ne postoji protivotrov, i dejstvo otrova je veoma brzo. Ovi pauci su obično smeđe boje i imaju karaktrerističan znak nalik violini na leđima. Imaju šest očiju raspoređenih u tri para, piše Blic.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije