Ubijeni roditelji, nestala djevojčica: Cijeli svijet traga za Jayme, ko je pozvao 911

Radiosarajevo.ba
Ubijeni roditelji, nestala djevojčica: Cijeli svijet traga za Jayme, ko je pozvao 911
Trineastogodišnja djevojčica Jayme Closs iz Wisconsina još uvijek nije nađena. Podsjećamo, njeni roditelji pronađeni su ubijeni u ponedjeljak ujutro.

Kako piše CNN, tamošnja policija otkrila je kako je nepoznata osoba u ponedjeljak ujutro pozvala 911 (broj za hitne slučajeve u SAD). Nakon što je policija stigla na adresu, u kući su pronašli samo mrtve roditelje. Djevojčici, koja nije osumnjičena u slučaju, nema ni traga.

Policija, dakle, ne smatra djevojčicu odgovornom za ubistvo roditelja. Vjeruju da djevojčica nije pobjegla sama od kuće nego da je oteta.

Za Jayme Closs aktiviran je tzv. Amber alarm, koji se koristi pri sumnji na otmicu djeteta. U njemu stoji da je djevojčicu u ponedjeljak iz njenog doma odveo "nepoznati pojedinac ili pojedinci, vjerojatno s pištoljem ili puškom". 

"Vjerujemo da je Jayme bila u kući u trenutku ubistva te da se još nalazi u opasnosti", rekao je Chris Fitzgerald, šerif u Barron Countyju.

Tri dana nakon ubistva roditelja i nestanka djevojčice, istražitelji su primili više od 400 dojava na telefon 911, ali nijedan se nije pokazao vjerodostojnim.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije