Misteriozni nestanak djevojčice: Otmičari počinili samoubistvo

Radiosarajevo.ba
Misteriozni nestanak djevojčice: Otmičari počinili samoubistvo
Foto: Printscreen / Misteriozni nestanak djevojčice

Kineske službe krenule su u potragu za devetogodišnjom djevojčicom, traže je po pećinama i vodama duž istočnog kineskog mora, javlja CNN.

Službe koriste sonare i bespilotne letjelice kako bi što prije našle nestalu curicu.

Zhang Zixin, 9-godišnjakinja s naočalama i kosom svezanom u rep, posljednji puta je viđena u nedjelju navečer, blizu područja na kojem se sada provodi intenzivna potraga. Nadzorne kamere snimile su nju i dvije odrasle osobe, koje si iznajmljivale sobu u njenoj kući u okrugu Chun'an, kako u 19:20 sati prolaze cestom udaljenom od njezine kuće nekih 150 kilometara.

Misteriozna otmica

Tri sata kasnije, druga nadzorna kamera snimila je dvije spomenute punoljetne osobe, ali s njima više nije bilo curice.

Muškarac i žena, oboje iz južne provincije Guangdong, kasnije su počinili samoubojstvo, odnosno utopili se u obližnjem jezeru.

Otac djevojčice, Zhang Jun, rekao je da su podstanari prevarili njegove starije roditelje, koji su zapravo bili skrbnici malene Zixin, i nagovorili ih, dok je on bio na poslu, da im dopusti da odvedu djevojčicu na jedan događaj.

Zhang Jun je ispričao kako su muškarac, identificiran kao Liang Denghua, i žena, identificirana samo s prezimenom Xie, 3. srpnja najavili kako bi htjeli odvesti Zixin na jedno vjenčanje gdje bi ona pomagala u ceremoniji i nosila cvijeće. Otac nije dao dozvolu, no Liang i Xie su ipak sljedećeg jutra odveli djevojčicu.

Tokom sljedeća tri dana, otac je uspio biti u kontaktu s podstanarima preko kineske društvene mreže i oni su mu rekli da se ne brine i obećali da će dovesti djevojčicu kući do 6. jula

Onda su stvari postale sumnjive

U nedjelju navečer, stvari su postale jako sumnjive. Liang nije htio da otac svojim autom pokupi malenu Zixin, ali je prihvatio njegovu ponudu da plati taxi kako bi njime svo troje zajedno došlo kući. No, nakon toga, Liang mu se više nije javljao i isključio je telefon.

Misteriozni nestanak djevojčice - undefined

Foto: Printscreen: Misteriozni nestanak djevojčice

Zhang Jun prijavio je nestanak svoje kćeri u ponedjeljak ujutro, a nakon što je policija pronašla tijela Lianga i Xie, pokrenuta je nacionalna potraga.

Problemi u braku

Ubrzo nakon misterioznog nestanka malene djevojčice, lokalni mediji izašli su s uznemirujućim informacijama o podstanarima, ali i o ocu djevojčice.

Saznalo se da je Liang imao problema s mentalnim zdravljem, a da je Xie bila u dugovima.

 

Misteriozni nestanak djevojčice - undefined

Foto: Printscreen: Misteriozni nestanak djevojčice

Otac djevojčice i njezina majka službeno su zatražili razvod braka u ponedjeljak, kada je Zixin već bila nestala, a majka skoro tri godine nije vidjela svoju kćer te je za tragičan razvoj događaja saznala tek u srijedu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije