Misteriozne smrti: On je deveti turista koji je preminuo na egzotičnoj destinaciji

Radiosarajevo.ba
Misteriozne smrti: On je deveti turista koji je preminuo na egzotičnoj destinaciji
Foto: Profimedia / Ilustracija

Džozef Alen (55) iz Nju Džerzija deveti je američki turista koji je umro pod misterioznim okolnostima u Dominikanskoj Republici. Alenovo beživotno tijelo pronađeno je u četvrtak u hotelu “Tera Linda” u Sosui, gdje je slavio rođendan svog prijatelja.

Lejla Koks (53), medicinska tehničarka sa Stejten Ajlenda, odsjela je u hotelu “Ekselens” u Punta Kani kad je umrla 11. juna, na dan prije svog rođendana. Njen sin Vil rekao je da ne zna uzrok majčine smrti i da nije imao šansu ni da žali za njom jer njeno tijelo još nije vraćeno kući. On je istakao da mu je predstavnik američke ambasade rekao da neće sprovesti toksikološki test jer su mašine pokvarene.

Robert Volas (67) umro je u hotelu “Hard rok” u Punta Kani 12. aprila. Još nisu potvrđene okolnosti u kojima je umro. U maju su Miranda Šaup-Verner i par Natanijel Holms i Sintija Dej umrli u odmaralištu “Baja prinsipe” u La Romani. Kao uzrok smrti para u prvim izvještajima je naveden edem pluća, odnosno višak tečnosti u plućima.

Američki Federalni istražni biro ispituje ova tri smrtna slučajeva u maju, a kažu da će se na toksikološke rezultate čekati i do mjesec dana.

Džeri Kuran (78) došao je u hotel “Drims” u Punta Kanu 22. januara, a umro je tri dana kasnije.

Iz hotela su naveli da “nema dokaza da je ovaj nesrećni incident posljedica bilo čega drugog nego prirodnih uzroka”.

Još dvoje Amerikanaca, Ivet Monik Sport i Dejvid Harison, umrli su u Dominikanskoj Republici 2018.

Američki ambasador u Dominikani Robin Bernstajna naveo je u saopštenju da bezbjednost njihovih građana “ostaje najviši prioritet”, prenosi Blic.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije