Mediji iz Kalifornije razotkrivaju: Pijana majka drogirala i ubila šestero djece

Radiosarajevo.ba
Mediji iz Kalifornije razotkrivaju: Pijana majka drogirala i ubila šestero djece
FOTO: Facebook / Tragično stradala porodica Jennifer Hart
Tijelo djevojčice pronađene u Tihom oceanu 7. aprila pripada 12-godišnjoj Cieri Hart, jednoj od troje djece nestale u stravičnoj nesreći terenca koji se survao niz visoke stijene na kalifornijskoj obali.

 Tijela još petero članova iste porodice pronađena su na obali u okrugu Medocino, prenosi CNN.

Nesreća se dogodila kada se Jennifer Hart (39) s vozilom, u kojemu je bilo sa svojih šestero usvojene djece i suprugom Sarah, survala niz provaliju u more. Istražitelji vjeruju da je to učinila namjerno. Nekoliko dana prije užasne nesreće službenici Centra za socijalnu skrb otvorili su istragu o njezinoj porodici zbog navodnog zanemarivanja djece.

U petak su rezultati obdukcije pokazali da je Jennifer bila pod utjecajem alkohola u trenutku nesreće, a u krvi Sarah Hart i još dvoje djece pronađene su značajne količine supstance koju sadrži lijek za alergiju Benadryl. Jedna od nuspojava toga lijeka je pospanost.

Policija je pronašla tijela Jennifer i Sarah Hart i njihove četvero djece, Markisa (19), Jeremaiaha (14), Abigail (14), Ciere (12), dok se za tijelima Hannah (16) i Devontea (15) još uvijek traga. Prema navodima policije, niti jedno dijete nije bilo vezano sigurnosnim pojasom.

Podaci pronađeni na softveru njezina vozila sugeriraju da je nesreća bila isplanirana, odnosno da je riječ o suicidalnom naumu…

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije