Medicinski radnici u suzama uputili vapaj iz Gaze: Ko je ubio ovu djecu?

4
Anadolija/ Radiosarajevo.ba
Medicinski radnici u suzama uputili vapaj iz Gaze: Ko je ubio ovu djecu?
Foto: AA / Prizori iz Gaze, 15. oktobar 2023.

Palestinski zdravstveni radnici poslali su poruku cijelom svijetu koji nijemo posmatra ubijanje djece i krvave masakre koje izraelske snage izvode napadima na blokirani Pojas Gaze.

"Ko je ubio ovu djecu? O slobodni svijete, pogledaj nas (ovdje)!

Gdje ste naspram pravog masakra počinjenom nad ovim potlačenim ljudima?", poručio je jedan od medicinara okupljenih oko više tijela djece ubijene u izraelskim napadima u Gazi.

Meteorolozi objavili prognozu do 23. maja: Ovo se mnogima neće svidjeti

Meteorolozi objavili prognozu do 23. maja: Ovo se mnogima neće svidjeti

Izraelske snage od 7. oktobra izvode žestoke zračne i artiljerijske napade na Gazu.

Ministarstvo zdravstva u Gazi saopćilo je danas da je u izraelskim napadima u Gazi ubijeno najmanje 3.785 osoba, a da je ranjeno 12.500. Među ubijenim je i najmanje 1.524 djece i 1.000 žena.

Na društvenim mrežama objavljeni su i izrazito potresni i uznemirujući snimci vezani za stanje zdravstva u Gazi - ističemo da snimci nisu zvanično potvrđeni. Objavljen je snimak doktora kojem, dok je u smjeni, donose tijelo unuka koji je ubijen u izraelskom napadu:

[twitter]https://twitter.com/Mix16282565/status/1715021970780062182[/twitter]

Tu je i video doktorice nastao nakon napada na bolnicu u Gazi. "Nije naša krv jeftinija", uzvikuje izrazito potresena žena:

Tu je i snimak ranjenog dječaka, koji, dok se ne prestaje tresti, prekriven prašinom pita ljekara "jesam li ja još uvijek živ":

[twitter]https://twitter.com/X_BNews/status/1715022702732321141[/twitter]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije