Masovne grobnice u Keniji: Obdukcije tijela otkrile jezive detalje

0
Radiosarajevo.ba
Masovne grobnice u Keniji: Obdukcije tijela otkrile jezive detalje
Foto: Printscreen / YouTube / Obdukcija tijela u toku

Obdukcijama tijela pronađenih u masovnim grobnicama, povezanim s vjerskim kultom u Keniji, otkriveno je da nekim tijelima nedostaju organi, saopćila je lokalna policija.

"U obdukcijskim izveštajima utvrđeno je da nedostaju organi u nekim od tijela žrtava koje su ekshumirane", rekao je glavni inspektor Marin Munene koji sumnja na trgovinu organima, prenosi Reuters.

Dodao je da je trgovina ljudskim organima dobro koordinirana i da je u njoj učestvovalo više aktera.

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Prve obdukcije objavljene krajem aprila i početkom maja pokazale su znakove gladovanja, a u nekim slučajevima i znakove gušenja.

Obdukcijom tijela utvrđeno je da je većina žrtava umrla od gladi, najvjerovatnije jer su slušali propovijedi Paula Nthenge Mackenzieja, samoproglašenog pastora Međunarodne Crkve Radosne vijesti koji je pozvao svoje sljedbenike da se izgladnjuju do smrti kako bi susreli Isusa.

U šumi Shakaholi na istoku Kenije do sada su iz masovnih grobnica izvučena 104 tijela, većinom djece, a spašene su 44 osobe.

Mackenzie je u policijskom pritvoru od 14. aprila zajedno sa 14 drugih osumnjičenih članova kulta.

Ovo je jedna od najgorih tragedija vezanih za sekte u Keniji u novijoj historiji, a očekuje se da će broj preminulih rasti, s obzirom na to da je više od 400 ljudi bilo prijavljeno kao nestalo, prenosi Jutarnji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije