Masakr poslije udesa: Pijan izazvao sudar, pa iz puške teško ranio dvije osobe

Radiosarajevo.ba
Masakr poslije udesa: Pijan izazvao sudar, pa iz puške teško ranio dvije osobe
U srijedu u večernjim satima desio se još jedan bizarni incident na ruskim ulicama. Mjesto radnje je cesta u blizini Volodarskog mosta u Sankt Peterburgu.

Oko 19.30 sati vozač Ford C-Maxa udario je u Volvo S60, a ovaj u Renault Duster. Vlasnik Dustera smatrao je da je šteta trivijalna i napustio je mjesto nesreće. 

Udes je izazvao pijani vozač Forda – Dmitrij Lošev, 42-godišnji veteran prvog čečenskog rata. On je nazvao svoju suprugu Oksanu, zamolio je da dođe i pred policijom na sebe preuzme odgovornost za udes.

Vozaču Volva nije se dopalo ovo prebacivanje krivice, što je razbjesnilo Loševa koji je otišao do svog stana u blizini. Vratio se s puškom i počeo pucati, pogodivši vozača Volva i njegovog prijatelja koji su zadobili teške povrede.

Na mjesto incidenta potom je stigao policajac Dmitrij Voropajev koji je ispalio nekoliko upozoravajućih hitaca u zrak, zatraživši od Loševa da položi oružje. Kada je ovaj to odbio i zapucao na policajca, Voropajev ga pogodio i ranio. Ranjeni ratni veteran prebačen je u bolnicu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije