Martina (25) završila u teškom stanju zbog ugriza: 'Ako primijetite ovo, odmah potražite pomoć'

0
Radiosarajevo.ba
Martina (25) završila u teškom stanju zbog ugriza: 'Ako primijetite ovo, odmah potražite pomoć'
Foto: Pexels / Ilustracija

Kod kuće u Margheri, gradu u sjevernoj Italiji, 25-godišnju Martinu je ugrizao pauk zbog čega je morala hitno potražiti pomoć doktora.

Naime, ugrizao ju je smeđi mediteranski pauk samotnjak (pauk violina) koji je poznat po svom jakom otrovu.

Također, ugriz tog pauka može stvoriti ozbiljne komplikacije, uključujući nekrozu tkiva i infekcije, piše Sky tg24. Martina je cijelu situaciju opisala na svom Facebook profilu.

Fotografija koja govori više od riječi: Spasilac Irfan Ganibegović i bolna stvarnost Jajca

Fotografija koja govori više od riječi: Spasilac Irfan Ganibegović i bolna stvarnost Jajca

"Nažalost, ovaj pauk violina je odlučio posjetiti i mene. Sreća pa sam ga uhvatila na vrijeme. Ugrizao me kod kuće u kupaonici. Trenutno ih ima posvuda, budite svjesni da su vrlo otrovni i opasni. U početku je izgledalo kao normalan ubod, sve dok nije jako pocrnilo i počeo je boljeti", objasnila je.

Martina je nakon toga hitno otišla u bolnicu.

"Srećom, na vrijeme sam primijetila infekciju, inače bi, prema onome što su mi rekli doktori, moglo biti čak i smrtonosno”. Također, objasnila je da su joj doktori otkrili izraženu nekrozu kože i infekciju ispod nje, koja je čak mogla prerasti u gangrenu.

"Ako vas ugrize i ne primijetite odmah, čim vidite crveni krug koji izgleda kao ubod komarca i počinje se širiti, ako potamni i osjetite jake trnce, odmah idite u bolnicu", upozorila je Martina.

Zaključno, objavila je i kako se sada osjeća.

"Prvi zavoj je stavljen. Nekroza kože je uklonjena, a ispod je bila velika infekcija. Moglo je čak doći do gangrene – sve na živo – bol je nevjerojatna, ne uzimajte ništa zdravo za gotovo jer se infekcija širi i ako se ne liječi kako treba, bol je izrazito jaka i opasna", poručila je Martina.

Posted by Martina Berti on Sunday, August 18, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije