Snimkom najavile smrt: Maloljetne polusestre skočile sa desetospratne zgrade

Radiosarajevo.ba
Snimkom najavile smrt: Maloljetne polusestre skočile sa desetospratne zgrade
Ruska policija pokrenula je veliku istragu o slučaju smrti dvije polusestre, za koje se sumnja da su skočile sa desetospratne zgrade, a postoje indicije da je riječ o posljedici zloglasne igre "Plavi kit".

Naime, Maria Vinogradova (12) i njena polusestra Anastasio Svetozareva (15) su pronađene mrtve na snijegom prekrivenom trotoaru ispred zgrade u Izhevsku, prenosi Daily Mail.

Za Mariju je utvrđeno da je bila uznemirena i depresivna nakon što ju je majka odvela ginekologu zbog veze koju je imala sa dječakom Dmitryjem. Majka je, navodno, bila bijesna zbog njenog momka.

Stotine ruske djece i tinejdžera su, vjeruje se, oduzeli sebi život u posljednjih nekoliko godina nakon što im je "ispiran mozak" u online igri "plavi kit" u kojoj je potrebno proći 50 koraka i okončati je samoubistvom.

Policija trenutno nastoji u telefonima djevojčica pronaći tragove koji bi sugerirali njihovo učešće u grupama u kojima su mogli iskoristiti njihove emocije kako bi ih naveli na samoubistvo.

Nekoliko trenutaka prije smrti, Maria je objavila fotografiju momka i poruku upućenu njemu: "Oprosti mi, molim te. Volim te mnogo. Znam da ćeš pronaći nekog boljeg od mene."

Anastasia je snimila video na kojem govori: "Zbogom svima! Volim vas! To je istina! Volim vas veoma, veoma mnogo!"

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije