Majka ostavila dvoje djece danima zaključano u stanu, 2-godišnjak umro od gladi

Radiosarajevo.ba
Majka ostavila dvoje djece danima zaključano u stanu, 2-godišnjak umro od gladi
Dječak od 23 mjeseca preminuo je od gladi u Ukrajini nakon što ga je majka, sa malo starijom sestrom, ostavila bez hrane u zaključanom stanu i otišla na devet dana...

Žena je identificirana kao 20-godišnja Vladislava Podchapko i, prema navodima tamošnjih medija, djecu je, u stanu u Kievu, ostavila samo sa slatkišima. Najmlađe dijete, Daniil, preminuo je od gladi nakon šest dana, a djevojčica Anna (ni godinu dana starija) preživjela je devet dana.

 

Mediji navode da su zbunjeni mališani pokušali napustiti stan, da su vukli i udarali ulazna vrata. Susjedi su čuli jedno vrijeme djecu kako plaču ujutro i naveče, a postoje i tvrdnje da je obaviještena i policija, ali da se nisu odazvali na pozive. Hitnu pomoć je pozvala majka, kad se vratila nakon što je devet dana provela s momkom.

 

Podchapko je policiji kazala: “Nisam znala da djeca mogu umrijeti.”

 

Djevojčica je prevezena u bolnicu u teškom stanju, ali je preživjela. Doktori kažu da su je spasili s “ruba smrti”, ali da je, nakon brojnih infuzija, bolje i da je počela jesti pomalo i čvrstu hranu.

 

 Žena, koja je navodno trudna, nalazi se u pritvoru i prijeti joj osam godina zatvora po optužbi za “zanemarivanje djeteta”.

 

 Djevojčicinu sudbinu odlučit će socijalni radnici: “Ili će biti u sirotištu, ili će je dati na usvajanje, a možda će i njen otac htjeti da se brine o njoj”, kazao je izvor blizak slučaju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije