Majka ga njegovala: Muškarac se nakon 12 godina probudio iz kome

Radiosarajevo.ba
Majka ga njegovala: Muškarac se nakon 12 godina probudio iz kome
Foto: Jining / Emotivno...

Muškarac koji je pao u komu, prije 12 godina, i ostao potpuno nepokretan probudio se prvi put.

Wang Shubao, o kojem se brine 75-godišnja majka Wei Mingying, otvorio je oči i ugledao majku koja je potrošila cijelu ušteđevinu da se brine o svom sinu. 

Ova majka rekla je reporterima da je u jednom periodu bila tako siromašna da je jedan cijeli mjesec jela samo mrvice. 

Njen sin je imao 36 godina kada je imao saobraćajnu nesreću, koja ga je ostavila potpuno nepokretnim, a onda je pao u komu.

Njegov otac umro je kada je Wang bio mali dječak, te se Wei sama o sinu brinula cijeli svoj život, a posebno teško bilo je nakon njegovo nesreće. Dvanaest godina svakog dana, ona se brinula da je okupan, čist, obrijan, sit, masirala ga je i svako malo premještala da ne dobije rane od ležanja.

No, krajem oktobra dogodilo se čudo, kada je Wei ugledala osmijeh na licu svog sina, znak da je postao svjestan.

Wang još uvijek ne govori i ne može da se pomjera, ali čuje svoju majku i nasmiješi joj se svaki put kada mu priđe, nahrani ga ili umije.

"Ne mogu vam opisati koliko sam srećna", rekla je uplakana majka. "Nadam se da će se potpuno oporaviti. Nikad neću odustati od njega. Sve što želim je da jednog dana čujem da mi ponovo kaže 'mama'."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije