Lukašenko: Imam senzaciju o Navaljnom

Radiosarajevo.ba
Lukašenko: Imam senzaciju o Navaljnom
Foto: Belta / Aleksandar Lukašenko

Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da postoji neobjavljeni dio presretnutog razgovora o ruskom opozicionaru Alekseju Navaljnom sa „senzacionalnim detaljima“, saopćo je glavni urednik radio-stanice „Govori Moskva“ Roman Baban koji je jučer intervjuisao Lukašenka. 

Lukašenko je, prema riječima novinara, rekao da oni imaju cijeli taj razgovor, i pitao je novinare tokom intervjua da li žele da ga čuju.

„Mi smo naravno odmah odreagovali: 'Naravno, želimo, hajde da poslušamo'. Na to nam je on odgovorio: 'Onda pitajte šefa FSB-a Rusije, on će vam dati da čujete, njemu sam predao snimak. Ali to je glupost, to je tek početak. Ne možete ni da zamislite kakve imamo informacije i šta će biti kasnije', kaže on“, rekao je Baban, prepričavajući Lukašenkovu izjavu.

Njemačka vlada je, pozivajući se na laboratoriju Bundesvera, saopštila prošle sedmice da je Navaljni otrovan supstancom iz grupe hemijskih bojnih otrova „novičok“.

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko je potom saopštio da je presretnut razgovor Varšave i Berlina i da je izjava njemačke kancelarke Angele Merkel o trovanju ruskog opozicionara — falsifikat.

Berlin i Varšava su demantovale tu vijest.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije