SAD / Lovac mislio da je ubio jelena - ranjena životinja ustala i rogovima ubila lovca

25. 10. 2019. u 12:53:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Thomas Alexander (66), lovac u Arkansasu (SAD) preminuo je nakon što ga je napao jelen kojeg je lovac upucao i za kojeg je mislio da je mrtav.

Sve se dogodilo u lovištu u blizini Yellvillea.

Lovac je upucao jelena s tzv. puškom "sprednjačom" i bio je siguran da je životinja umrla. Nakon nekog vremena otišao je da provjeri jelena, koji se u tom trenutku ustao i više puta rogovima probio čovjeka koji je preminuo

Keith Stephens, jedan od čelnika Komisije za igru i ribu u Arkansazu, opisao je incident kao jednu od najčudnijih stvari koja se ikada dogodila u ovom području.

"Radim ovdje već 20 godina i nikada se ništa slično nije dogodilo", rekao je Stephens.

Alexander je lovio sam i nakon napada je uspio nazvati svoju obitelj, koja je pozvala hitne službe, no lovac je preminuo kasnije u bolnici. 

Šta se desilo s jelenom, nije poznato, baš kao ni to da li je lovac umro od zadobijenih rana ili infarkta: "Koliko sam upućen, autopsija se neće obaviti, te tako nikad nećemo saznati šta se to dogodilo."

Nakon incidenta, Komisija je izdala upozorenje lovcima: "Ako ubijete životinju, kao što je jelen, sačekajte 30 minuta - budite sigurni da se nije pomjerila, i tek joj onda priđite."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA