Loša situacija u Lavovu: Pogođeno skladište goriva

0
AA
Loša situacija u Lavovu: Pogođeno skladište goriva
FOTO: AA / Lavov

U eksplozijama do kojih je došlo nakon što je dvjema raketama pogođeno skladište goriva u blizini Lavova, na zapadu Ukrajine, povrijeđeno je najmanje pet osoba, javlja Anadolu Agency (AA).

Šef regionalne vojne uprave Lavov Maksim Koziski na društvenoj mreži Telegram napisao je kako su u 16.30 sati po lokalnom vremenu odjeknule tri snažne eksplozije nakon što su izvedeni napadi na skladište goriva nedaleko od Lavova.

”Sada se mogu čuti sirene za uzbunu, zbog toga svi trebaju biti pribrani i ostati u skloništima“, istakao je Koziski.

Djevojka pojela podgrijanu supu, pa ostala paralizovana: Doktori otkrili šta se desilo

Djevojka pojela podgrijanu supu, pa ostala paralizovana: Doktori otkrili šta se desilo

Dodao je kako je u eksplozijama povrijeđeno najmanje pet osoba, a da u zračnom napadu Rusija nije pogođena nijedna zgrada u gradu.

Rusija je 24. februara počela rat u Ukrajini koji je izazvao bijes međunarodne zajednice. Članice Evropske unije, Sjedinjene Američke Države i Velika Britanija samo su neke od mnogih zemalja koje su uvele sankcije Moskvi.

U Ukrajini je poginuo najmanje 1.104 civila, dok ih je 1.754 ranjeno, podaci su Ujedinjenih nacija (UN), s tim da bi stvarne brojke mogle biti veće.

Više od 3,7 miliona Ukrajinaca izbjeglo je u susjedne zemlje, dok je interno raseljeno više od 6,5 miliona, pokazuju podaci Visokog komesarijata za izbjeglice UN-a (UNHCR).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije