Lopov u supermarketu opljačkao Angelu Merkel

5
Radiosarajevo.ba
Lopov u supermarketu opljačkao Angelu Merkel
Foto: Twiter / Angela Merkel u posjeti

Bivša njemačka kancelarka Angela Merkel opljačkana je u četvrtak tokom kupovine u trgovini, javlja u petak agencija dpa.

Njena torba je ukradena dok je kupovala u trgovini delikatesa u ulici Morsestrasse u Charlottenburgu oko 11 sati i 40 minuta u četvrtak.

Policija je potvrdila da je 67-godišnja žena prijavila krađu u centru Berlina, piše Hina.

Dragan Bursać: Optuženik za ratne zločine počasni građanin nakaradne Banjaluke!

Dragan Bursać: Optuženik za ratne zločine počasni građanin nakaradne Banjaluke!

Ukradeni novčanik sadržavao je ličnu iskaznicu, debitnu karticu, vozačku dozvolu i gotovinu. Kabinet bivše kancelarke Njemačke je odbio dati komentar.

Barem jedan tjelohranitelj iz Federalne kriminalističke policijske kancelarije pratio je Merkel u trgovini, a policija sada istražuje krađu.

Čak i kad je bila kancelarka Njemačke, Merkel je sama odlazila u trgovinu i često je viđana u trgovini blizu vladine četvrti ili na odjelu za namirnice u francuskim robnim kućama u ulici Friedrichstrasse u centru Berlina.

Jedna od najmoćnijih vođa u poslijeratnoj njemačkoj historiji i jako važna političarka na europskoj i globalnoj razini, Merkel je prošle godine napustila svoju ulogu kancelarke nakon 16 godina na vlasti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije