London: Ubijena dva dječaka, policija upravo saopćila da su zločini - povezani

1
Radiosarajevo.ba
London: Ubijena dva dječaka, policija upravo saopćila da su zločini - povezani
Foto: Daily Mail / Ilustracija

Ubistva dva 16-godišnjaka koji su napadnuti nožem, i koji su pronađeni na udaljenosti samo kilometar jedan od drugog u Londonu, ipak su povezana, saopćila je tamošnja policija.

Dva dječaka sinoć su postala najnovije žrtve bezakonja u Londonu zbog čega je pokrenuta istraga o ubistvu, pišu britanski mediji.

Policija i bolničari su u subotu pronašli dvije žrtve s ubodnim ranama na Sewell Roadu u Abbey Woodu i Titmuss Avenue u Thamesmeadu. No uprkos naporima hitne službe, obojica su tinejdžera sinoć podlegla ranama i umrla.

Arijana Memić traži da se policajcima zabrani sjedenje u kafićima za vrijeme radnog vremena

Arijana Memić traži da se policajcima zabrani sjedenje u kafićima za vrijeme radnog vremena

Policija je sada potvrdila da su smrti povezane.

Također su otkrili da žele razgovarati sa onima koji su u tom području vidjeli tamno SUV vozilo.

Detektivski nadzornik Richard McDonagh, govoreći na mjestu jednog od incidenata, rekao je novinarima: "Kolege iz odjela za ubistva istražuju i tretiraju dva ubistva kao povezana. Mogu uvjeriti sve koji su pogođeni ovim zločinima da će detektivi neumorno raditi kako bi otkrili šta se dogodilo mladim žrtvama i ponudili odgovore njihovim obiteljima."

Dodao je: "Policajci posebno žele razgovarati s onima koji su vidjeli tamni SUV ili 4X4 tip s prepoznatljivim srebrnim krovnim nosačima u područjima oko Sewell Roada ili Titmuss Avenue u danima prije ubistava."

Otkrio je da su već razgovarali s nekim svjedocima.

Mjesta zločina i danas su ograđena te ih čuvaju policajci. Nekoliko tinejdžera položilo je cvijeće kraj kordona u aveniji Titmuss, gdje se još uvijek mogao vidjeti šator za forenzičare.

Policajci su kasnije ogradili crni Nissan, a jedan je rekao da je to "auto od interesa" za istragu.

U Londonu je od 25. oktobra ubijeno - ili nožem ili vatrenim oružjem - osam osoba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije