London: TIjelo slijepog putnika ispalo iz aviona iznad grada

Srna
London: TIjelo slijepog putnika ispalo iz aviona iznad grada
FOTO: EPA / London

Muškarac za kojeg se smatra da je slijepi putnik ispao je iz aviona u baštu u južnom dijelu Londona, saopšteno je danas iz avio-kompanije "Kenia airways".

Tijelo muškarca palo je juče u baštu u okrugu Klapam, samo devet minuta prije nego što je avion sletio na aerodrom Heathrow.

Smatra se da je za sada neidentifikovani muškarac ispao iz prostora oko stajnog trapa.

Policiju je pozvao vlasnik bašte, koji je nesreću povezao sa letom aviona na liniji od Najrobija ka Londonu.

Iz avio-kompanije kažu da je smrt slijepog putnika nesrećan slučaj i da sarađuju sa britanskim i kenijskim vlastima, piše danas britanski "Mirror".

Prilikom pretrage aviona policija je pronašla torbu sa hranom i odjećom na mjestu odakle je, najvjerovatnije, pao slijepi putnik.

Iz kompanije "Kenia airways" kažu da policija slučaj tretira kao "iznenadnu smrt".

Britanski list podsjeća da su se slične nesreće ranije dešavale iznad Londona, uglavnom u trenucima kada se na avionima spuštaju dijelovi koji služe za slijetanje.

U sličnom incidentu blizu londonskog aerodroma u septembru 2012. godine poginuo je tridesetogodišnji Hoze Matada iz Mozambika, na letu iz Angole.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije