Lik i djelo ubice iz Münstera: E-mailom se oprostio od poznanika

J. M.
Lik i djelo ubice iz Münstera: E-mailom se oprostio od poznanika
Foto: Bild / Mjesto zločina
Nijemac, star 48 godina, povučen… Ovako njemački mediji opisiju napadača koji se u subotu zabio transporterom u gomilu ljudi u Münsteru ubivši dvije osobe nakon čega je izvršio samoubistvo.

Vozač je Jens R. rođen je 1969. godine u Sarlandu, a njegovo prebivalište je bilo samo nekoliko kilometara od mjesta zločina. 

Vlasti nemaju indikacije o mogućoj pozadini. U zajedničkom saopćenju za javnost javnog tužioca i policije u Münsteru objavljeno je da se istraga vodi u svim pravcima.

Jens R. skrenuo je pažnju najavom "spektakularnog samoubistva" Prema pisanju "Westfälische Nachrichtena" , Jens R. se pozdravio sa svojim poznanicima e-mailom 29. marta.

Počinilac je živio vrlo povučen u Münsteru. Njegove profesionalne aktivnosti kao dizajnera su naglo opadale poslednjih godina. 

Prema ZDF-u, Jens R. je nedavno pokušao samoubistvo. Osim toga, kaže se da je imao kontakte s desničarskom ekstremističkom scenom.  Jens R. je bio poznat policiji kao sitni kriminalac: Uživao je drogu, učestvovao u krađama mobilnih telefona i auto radio uređaja.

Ispred stana Jensa R. u subotu uveče bilo je nekoliko policijskih automobila.  Prema istraživanju "Bilda", u stanu izvršioca pronađena je puška tipa AK-47. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije