Lijepe vijesti: Njemačka kompanija povećava satnice za početnike na 14 eura

0
Radiosarajevo.ba
Lijepe vijesti: Njemačka kompanija povećava satnice za početnike na 14 eura
Foto: Pexels / Dostavljač / Ilustracija

Američka grupacija Amazon želi povećati početne satnice na 14 eura za radnike koji rade u logistici u Njemačkoj. To je u srijedu objavila njemačka podružnica u Münchenu.

Povećanje satnice trebalo bi se primjenjivati ​​od augusta. "Tvrtka želi voditi razgovore s odgovarajućim radničkim vijećima – koliko god je to potrebno", navedeno je iz tvrtke.

Razlike u platama

Prema informacijama tvrtke, više od 20.000 od 36.000 zaposlenika njemačkog Amazona radi u logistici.

Lijepi prizori delfina u Dubrovniku

Lijepi prizori delfina u Dubrovniku

Plate u logistici Amazona se razlikuju od regije do regije. Kako navode njemački mediji, početna satnica bi mogla iznositi nešto više od 14 eura u pojedinim područjima.

Prema riječima glasnogovornika tvrtke, trenutna početna satnica iznosi 13 eura 'i više'.

Rast plate od 16 posto

Ako se već uračuna planirano povećanje, tvrtka kaže da je od početka prošle godine početne plate u logistici povećala za dobrih 16 posto.

Nakon dvije godine radnog staža zaposlenici logistike bez predkvalifikacije zarađuju prosječnu godišnju bruto platu od 37.000 eura, piše Fenix.

Grupa na ovaj način reagira na niz snažnih povećanja plaća u njemačkoj privredi. Amazon odbija kolektivne ugovore i zbog toga je godinama u sporu sa sindikatom Verdi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije