Lijepa vijest za sve koji planiraju u Tursku: Ovo više nije obavezno

2
AA
Lijepa vijest za sve koji planiraju u Tursku: Ovo više nije obavezno
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Istanbul

Republika Turkiye ukinula je obavezu nošenja maske na otvorenom, uvedenu za zaustavljanje širenja COVID-19, s obzirom na smanjenje broja slučajeva zaraze koronavirusom, rekao je u srijedu ministar zdravlja Turske Fahrettin Koca.

"Više ne moramo nositi maske na otvorenom", rekao je Koca nakon sastanka Državnog odbora za borbu protiv koronavirusa.

Naglasio je i da ako je ventilacija u zatvorenim prostorima adekvatna i ako se mogu poštovati pravila socijalne distance više nije potrebno nositi maske ni u zatvorenom prostoru.

Zemljotres u Bosni i Hercegovini!

Zemljotres u Bosni i Hercegovini!

"Ne izbacujemo maske iz naših života, nosimo ih sa sobom da ih stavimo u situacijama kada je to potrebno", pojasnio je Koca.

Dodao je da je osim toga ukinuto i korištenje HES kodova - sistema Turske za praćenje osoba koje su bile u kontaktu s koronavirusom, što znači da neće više biti potrebni za ulazak u zgrade ili na događaje.

Turska, kao i mnoge druge države širom svijeta, postepeno ublažava epidemiološke mjere, jer opada broj slučajeva koronavirusa, hospitalizacija i smrtnih slučajeva, kao i zbog uspješnog procesa vakcinacije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije