Lider Čečenije Kadirov rekao šta misli o odsjecanju glave profesoru u Parizu!

5
Radiosarajevo.ba
Lider Čečenije Kadirov rekao šta misli o odsjecanju glave profesoru u Parizu!
Foto: Tass / Ramzan Kadirov

Čečenski lider Ramzan Kadirov izrazio je saučešće porodici nastradalog profesora historije Samuela Patyja (47), kojem je napadač, porijeklom Čečen, odsjekao glavu pred školom u predgrađu Pariza, i poručio da se Čečenija kategorički zalaže protiv terorizma u bilo kom obliku.

"Mnogo puta sam rekao i ne prestajem da ponavljam: zločinac nema nacionalnost. Mi osuđujemo taj teroristički akt i izražavamo saučešće porodici poginulog. Istupajući kategorički protiv terorizma u bilo kom obliku, ja pozivam da se vjernici ne provociraju i da im se ne vrijeđaju vjerska osjećanja", naveo je Kadirov.

Ovo, kako je dodao, nije prvi put kada u "Francuskoj pokušavaju da sve svale na Čečene".

"Čečeni sa ovim događajem nemaju nikakve veze", rekao je Kadirov i dodao: Štaviše, Anzorov je praktično sav svoj život proveo u Francuskoj, preselivši se tamo s roditeljima u djetinjstvu, rastao je sa Francuzima, družio se, govorio i pisao na njihovom jeziku".

Podsjetimo, uvečer 16. oktobra, u Conflans-Saint-Honorine (regija Ile-de-France), napadnut je nastavnik u blizini škole u kojoj je predavao historiju.

Napadač porijeklom iz Čečenije je odsjekao glavu nastavniku, a policajci su ga ustrijelili.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Najnovije