Le Pen: Politika EU je krivac za BREXIT

Fena
Le Pen: Politika EU je krivac za BREXIT
Foto: RSE / Brexit: Kako će Britanija izaći iz EU
Čelnica francuske krajnje desnice Marine Le Pen optužila je politiku Evropske unije za britansko napuštanje tog bloka.

"Da EU nije bila onakva kakva je sada, Ujedinjeno Kraljevstvo još bi bilo dio strukture koja poštuje narode i zemlje, ne nameće imigrantsku politiku i sporazume s veoma teškim posljedicama po našu industriju i poljoprivredu", izjavila je Le Pen danas na konferenciji za novinare u bugarskoj prijestonici Sofiji.

Le Pen je kazala kako EU želi da kazni Britaniju "nametanjem uslova koji su neprihvatljivi ogromnoj većini ljudi u Ujedinjenom Kraljevstvu i članovima britanske vlade".

"Ideja je nanijeti što je moguće više zla Ujedinjenom Kraljevstvu kako se druge zemlje ne bi pobunile protiv EU ili sadržaja EU", dodala je.

Le Pen, koja zajedno s ostalim visokim čelnicima evropske krajnje desnice prisustvuje sastanku Pokreta za Evropu slobodnih nacija, također je raspravljala o načinima za poboljšanje nastupa ekstremne desnice na evropskim izborima u maju naredne godine, prenosi agencija AP.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije