Lavrov: Opasnost od Trećeg svjetskog rata je ozbiljna i stvarna

7
Hina
Lavrov: Opasnost od Trećeg svjetskog rata je ozbiljna i stvarna
Foto: EPA-EFE / Sergej Lavrov

Rusija nastoji ukloniti prijetnju nuklearnog rata, rekao je ruski šef diplomatije Sergej Lavrov u intervjuu u ponedjeljak navečer i upozorio da je prijetnja trećeg svjetskog rata "ozbiljna" i "stvarna".

Rusija nastoji ukloniti prijetnju nuklearnog rata unatoč “velikim rizicima u ovom trenutku”, rekao je Lavrov za rusku državnu televiziju. “Ne želim da se ti rizici umjetno povećavaju. Mnogi bi to htjeli”, rekao je.

U kontekstu napetosti bez presedana između Rusije i Zapada zbog ruske ofanzive na Ukrajinu, Lavrov je upozorio na “stvarnu” opasnost od Trećeg svjetskog rata, javlja agencija France presse.

Mjesec dana od ubistva Danke (2): Šta će se dogoditi ako se dokaže da su ubice neuračunljive?

Mjesec dana od ubistva Danke (2): Šta će se dogoditi ako se dokaže da su ubice neuračunljive?

Opasnost je ozbiljna, stvarna. I ne smijemo je podcijeniti”, rekao je ruski ministar vanjskih poslova, piše agencija Interfax.

Moskva će nastaviti mirovne pregovore s Kijevom i sukob će završiti sporazumom no njegov sadržaj će ovisiti o vojnoj situaciji.

"Dobra volja ima svoje granice. Ako nije obostrana, ne pridonosi pregovaračkom procesu", kazao je, navode ruske agencije.

Optužio je ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog – nekadašnjeg glumca – da se “pretvara” da pregovara.

“On je dobar glumac (…), ako pažljivo gledate i čitate šta govori, uočit ćete hiljadu proturječja”, ustvrdio je šef ruske diplomatije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije