Ku Klux Klan opet napada?

Radiosarajevo.ba
Ku Klux Klan opet napada?

Dvadesetogodišnja djevojka afroameričkog porijekla preživjela je brutalni napad u Louisiani, a policiji je opisala kako su je napala trojica muškaraca, koji su na njezin automobil napisali "KKK" te iscrtali rasističke simbole i uvrede.
U pozivu upomoć, Moffitt je rekla da su je napala trojica muškaraca čija su lica bila skrivena pod bijelim kapuljačama. Nije mogla sa sigurnošću potvrditi koje su rase

Policija je 20-godišnju Sharmeku Moffitt pronašla na sjeveroistoku Louisiane u nedjelju navečer. Trojica muškaraca živu su je zapalili i ostavili na cesti.

Nesretna djevojka zadobila je teške opekline na više od pola tijela. Policija je zločin okarakterizirala kao zločin iz mržnje. Djevojka se nalazi u bolnici i u kritičnom je stanju.


Žrtva koja je preživjela gnusni zločin

Policiji je ispričala kako su je muškarci polili zapaljivom tekućinom i zapalili u parku u Winnsborou. Iako je bila u potpunom šoku, vatru je ugasila vodom iz obližnje fontane. Policija je na njezinom automobilu pronašla natpis "KKK", kao i brojne rasističke uvrede. Policija traga za počiniteljima, javlja Index.hr.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije