Krvavi ramazan u Bagdadu: U eksploziji poginulo osam, ranjeno 11 osoba

Anadolija
Krvavi ramazan u Bagdadu: U eksploziji poginulo osam, ranjeno 11 osoba
/ AA
Najmanje osam osoba je poginulo, a 11 je ranjeno u snažnoj eksploziji koja se jutros dogodila u centru iračkog grada Bagdada koji je i kasno sinoć bio poprište smrtonosnog bombaškog napada.

Policijski zvaničnici su za AA potvrdili da je daljinskim upravljačem aktivirana automobil bomba koja je bila parkirana u gradskoj čaršiji u neposrednoj blizini mosta Shuheda u centru Bagdada.

Prema prvim informacijama, u eksploziji je poginulo najmanje osam, a ranjeno 11 osoba.

I sinoć je u kvartu Kradah u centru Bagdada izveden skoro identičan bombaški napad u kojem je ubijeno najmanje 11, a ranjeno 50 osoba.

Odgovornost za sinoćnji napad preuzela je teroristička organizacija IS, a pretpostavlja se da je i jutrošnji napad djelo iste terorističke mreže.

Irak je poprište duboke političke i sigurnosne krize koja je eskalirala na ljeto 2014. godine kada su teroristi IS-a zauzeli drugi najveći grad u toj zemlji Mosul i druga područja. Uporedo sa operacijama oslobađanja tih gradova koje provode združene iračke snage, Bagdad je poprište čestih terorističkih napada koji su nastavljeni i u ramazanu, odabranom mjesecu za muslimane.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije