Krvava noć u Afganistanu: U samoubilačkom napadu ubijene 63 osobe

Radiosarajevo.ba
Krvava noć u Afganistanu: U samoubilačkom napadu ubijene 63 osobe
Foto: EPA-EFE / Samoubilački bombaški napad u Kabulu

U samoubilačkom bombaškom napadu u glavnom gradu Afganistana, Kabulu sinoć, 17. augusta su ubijene 63, a ranjene 182 osobe, navodi CNN. Napad se desio tokom proslave vjenčanja.

Među ubijenim su žene i djeca, rekao je glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Nasrat Rahimi. Više od 20 ranjenih je zbrinuto u bolnici u Kabulu.

Samoubilački bombaški napad u Kabulu - undefined

Foto: EPA-EFE: Samoubilački bombaški napad u Kabulu

"U trenutku kada smo legli da spavamo čuli smo snažnu eksploziju. Kada sam izašao napolje, vidio sam kako dim izlazi iz zgrade. Vidio sam mtrve i ranjene kojima su pomagali ljekari i policajci. Šokirani smo i uznemireni", rekao je jedan od svjedoka koji nije želio da njegov identitet bude poznat javnosti.

Talibani su negirali da su odgovorni za ovaj napad. Njihov glasnogovornik Zabiullah Mojahid žali zbog napada.

Napad se desio u zapadnom dijelu Kabula gdje živi manjinska šitska grupa Hazara. U blizni se nalazi predsjednička palača Darul Aman gdje je predsjednik Afganistana Ashraf Ghani u ponedjeljak, 19. augusta namjeravao obilježiti Dan nezavisnosti.

Samoubilački bombaški napad u Kabulu - undefined

Foto: EPA-EFE: Samoubilački bombaški napad u Kabulu

Početkom ovog mjeseca, 14 osoba je ubijeno i 145 je povrijeđeno u istom području Kabula kada su tri napadača izvršila samoubistvo aktiviranjem eksplozivnih naprava. Talibani su preuzeli odgovornost za taj napad iz 7. augusta, piše CNN.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije